BelevenisTafe

Veilig werken met de BelevenisTafel in de zorg

Veilig werken met de BelevenisTafel in de zorg

Ouderen en mensen met een verstandelijke beperking worden dubbel getroffen door de corona-crisis doordat zij weinig tot geen bezoek meer kunnen ontvangen. De BelevenisTafel helpt u om kwetsbare mensen in ons samenleving niet te laten vereenzamen. De touchtafel zorgt voor een paar gezellige uurtjes, elke dag opnieuw. Wij hebben een paar tips voor u op een rijtje gezet om veilig en hygiënisch met de BelevenisTafel te werken!

Tip 1: Groepsactiviteiten met de BelevenisTafel
Wij kunnen ons voorstellen dat u er op dit moment voor terugschrikt om de BelevenisTafel met meerdere mensen tegelijkertijd te bedienen. Er zijn echter voldoende mogelijkheden om de BelevenisTafel op een verantwoorde manier in te zetten. Zorg altijd voor een goede persoonlijke hygiëne, en houd uw apparaten en de omgeving verantwoord schoon.

Wij adviseren de schermen te reinigen met de voor schermen en zo het scherm regelmatig schoon te maken. Verder is het zelfs nog belangrijker om zelf de handen goed te wassen en te ontsmetten na- en voor het gebruik van het touchscreen.

We raden ten sterkste af agressieve schoonmaakmiddelen en ontsmettingsalcohol direct op de glasplaat te gebruiken omdat dit de antireflectie laag zou kunnen beschadigen.

Het beste is om het scherm regelmatig schoon te maken met een milde en desinfecterende oplossingsmiddel: gebruik hiervoor desinfectiemiddel gebaseerd op alcohol (75% ethanol) of op chloorbasis (0.5% bleekmiddel). 

U kunt de BelevenisTafel Kantelbaar in de verticale stand zetten en zelf het aanraakscherm bedienen. Onderaan de pagina vindt u een paar voorbeelden uit vele applicaties die u kunt gebruiken voor een kleine groep toeschouwers. Volgt u daarbij wel de richtlijnen van het RIVM.

Tip 2: Jukebox-functie
Wist u dat op de BelevenisTafel een jukebox functie zit? Bij alle muziekapplicaties kunt u de Jukebox aanklikken. De nummers worden dan automatisch afgespeeld in willekeurige volgorde. Deze functie activeert u door op de zwarte pijl in het rode vlak te klikken. Voor u het weet staat u mee te zingen en dansen op de muziek!

Tip 3: Samen kijken, samen beleven
Kijk samen via de internet-toegang van de BelevenisTafel een Netflix film, lees de krant of bekijk filmpjes op het YouTubekanaal. U verlaat het Belevenismenu met de code uit de handleiding en vervolgens kunt u gebruik maken van het internet!

Gezellige applicaties
In verzorgingstehuizen komt de eenzaamheid soms om de hoek kijken. De BelevenisTafel maakt het mogelijk om samen met ouderen allerlei activiteiten te doen. Hieronder hebben wij een overzicht van applicaties die zeer geschikt zijn voor 1,5 meter afstand:

 • Vragen over vroeger
  Tik een vraag aan, vergroot de vraag op het scherm en laat de bewoners antwoord geven.
 • Liedjes van vroeger
  Muziek verbroedert en maakt vrolijk!
 • Natuurmenu
  Laat de prachtige videobeelden zien met kittens, puppies, natuurfilms en meer!
 • Terugkijken
  Kijk samen naar televisiefragmenten van lang geleden. Dit zet vaak gesprekken in gang zoals: Waar was u tijdens deze gebeurtenis?
 • Muziek Jaren ‘70
  Zet de Juke-box aan en de muziek draait vanzelf. Tijd om lekker mee te zingen en te dansen op de muziek van vroeger.
 • Videomenu
  Kies één van de zestien videokanalen van Youtube om samen te kijken
 • Gespreksstof
  Tik een onderwerp aan, lees de korte tekst voor en het gesprek over vroeger begint vanzelf.
 • Praatplaat
  Welke mooie herinneringen met de PraatPlaat Keuken, PraatPlaat Schuur of PraatPlaat Jaren ’60.

Beleef

de

BelevenisTafel

bij u

op locatie

Meld u hier aan om de BelevenisTafel te ervaren

Zorg

Samen leren, samen spelen. Een unieke ervaring op eigen niveau. Van LVB tot EMB.

Zorg

Beleef het hier

Museum

Een interactieve ontdekkingstocht door uw museum. Leerzaam, maar vooral leuk!

Museum

Beleef het hier

Bibliotheek

Op speelse wijze leren en ervaren. Een ontmoetingsplek in uw bibliotheek.

Bibliotheek

Beleef het hier